Jak vybrat zahradní domek

I. výběr materiálu

Máte aktuálně na výběr mezi domky ze dřeva, domky z plastu nebo plechové domky.

 

Dřevěné domky:

Jedná se o přírodní materiál a s tím je spojená i péče o tento materiál. Dřevo je samozřejmě na zahradách jeden z nejpoužívanější materiálů a domky ze dřeva mají nejdelší tradici. Dřevěné domky patří zpravidla mezi nejdražší variantu uskladnění zahradního nářadí, zahradního nábytky, sekaček apod.

Námi dodávané domky ze dřeva jsou konstrukce plug and play, tzn. jednotlivé desky se do sebe zasunují  pomocí vyfrézovaných drážek a montáž je tedy díky tomu velmi jednoduchá.yes

 

Plechové domky:

Tyto domky jsou cenově nejpříznivější varianta pro rychlý úklid Vašeho nářadí. V naší nabídce jsou pouze značkové plechové domky, u kterých se dokážeme zaručit za jejich kvalitu a bezproblémové složení a rychlé doručení.mail

 

Plastové domky:

Plast v poslední době proniká do všech možných aplikací a jako horkou novinku máme v nabídce plastové domky LIFETIME, případně levnější a méně kvalitní variantu plastové domky Palram. Tyto domky mají nesporné výhody oproti domků z dřeva či domkům z plechu. Nikdy je nemusíte natírat (jako dřevěné domky), nebudete mít problém s případným reznutím či vibrací větrem (jako u plechových domků)


II. značka domků - nenaletět importérům

Další zásadní parametr u výběru zahradního domku je ověřit si, zda značka o kterou máte zájem existuje i jinde ve světě, minimálně jinde v Evropě. Jsme totiž velmi šikovný národ a tak kdokoli schopný objednat kontejner zboží v China si na toto zboží napíše vlastní značku a následně to takto uvádí na trh. Jde primárně o problém, protože neexistuje výstupní kontrola těchto produktů a dovozce netuší až do otevření kontejneru co mu přišlo. Proto radíme cokoli uvažujete koupit si ověřte na velkých portálech jestli značka o kterou máte zájem není jenom projektem na 2 roky, protože potom s případnou reklamací či náhradním dílem máte smůlu.


V dnešní době je velmi těžké oddělit zrno od plev a u nákupů nad 10 000 Kč se trocha opatrnosti vyplatí.

Pokud si nebudete jisti, rádi Vám poradíme.


III. záruky a služby

Zjistěte si jaké záruky máte na jednotlivé domky, zda zákonnou 2 letou či prodlouženou na 10 a více let a jejich přesné znění. V tom bývá totiž také zakopaný pes mnoha obchodníků.

Náhradní díly je epizoda sama pro sebe.

 

IV. naše osobní doporučení

Jste kutil a práce na zahrádce Vás naplňuje, trávíte tam velké množství času?

Pro Vás je dřevěný domek SOLID:

 

 

Jste aktivní člověk neustále v pohybu a domek je čistě funkční věc pro úschovu kol, sekačky a ostatního nářadí

Pro Vás je domek ARROW:

 

 

Jste člověk, který ze zahrady vyžaduje především relaxaci a odpočinek.

Pro Vás je plastový domek LIFETIME:

Diskuse
Nový příspěvek